GGO Holy, GGO Broekpolder en SGO Zorg geven financiële steun aan het beweegprogramma “Met zorg in beweging”. Een initiatief van Vlaardingen in Beweging (ViB) om Vlaardingers met een zorgbehoefte extra te laten bewegen. Onder professionele begeleiding wordt er wekelijks gefietst, gewandeld én gevaren.

Het komt niet vaak voor dat meerdere GGO’s de handen ineenslaan voor een initiatief. Maar “Met zorg in beweging” heeft de samenwerking gestart. Samen steunen zij twee jaar lang het programma met een financiële bijdrage, zodat iedere Vlaardinger een leven lang kan blijven sporten of bewegen.

Niet alleen de GGO’s slaan de handen ineen voor dit initiatief. ViB zoekt ondertussen verder toenadering tot zorg-, sport- en beweegaanbieders in Vlaardingen, om een compleet en laagdrempelig programma neer te kunnen zetten.

 

Wat is “Met zorg in beweging”?
Met gekwalificeerde begeleiding biedt “Met zorg in beweging” doelgroepen zoals (dementerende) senioren/ouderen, Vlaardingers met niet aangeboren hersenletsel, lichte zorgbehoevenden, cliënten van thuiszorg, deelnemers aan dagbesteding en/of revaliderende Vlaardingers beweegaanbod. Hiermee levert ViB een bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van Vlaardingers met een zorgbehoefte.

 

Fietsen, wandelen én varen
Er wordt gefietst (op speciale fietsen) en gewandeld. De buurtsportcoaches van ViB nemen Vlaardingers mee eropuit. Op een mooie dag kan er zelfs gevaren worden! Stichting Waterpoort Vlaardingen heeft vorig jaar een elektrische tillift geïnstalleerd. Hiermee wordt iedere Vlaardinger veilig en comfortabel de sloep in getild.

Aanmelden
Onlangs is de gloednieuwe website van “Met zorg in beweging” gelanceerd. Hierop is eenvoudig aan te melden voor de verschillende activiteiten. De buurtsportcoaches nemen vervolgens contact op met de geïnteresseerde.

Categorieën: Uncategorized