Afgelopen vrijdag 28 augustus werd het buitengebied en de tillift van de Waterpoort Vlaardingen feestelijk geopend door burgemeester Eenhoorn. De Waterpoort heeft de afgelopen maanden een metamorfose doorgemaakt! Mede dankzij de financiële steun van het Ondernemersfonds Vlaardingen heeft de recreatielocatie aan de Vaart een stevige upgrade gehad.

Waterpoort Vlaardingen door de jaren heen

Secretaris Olaf Hanno blikte met alle aanwezigen terug op de geschiedenis van Waterpoort. Van 2015 tot nu heeft de locatie een hoop ontwikkelingen doorgemaakt: onder andere het drijvend informatiecentrum aan boord van de Hagenaar Theodora, het realiseren van aanlegsteigers, het verhuren van sloepen en de Schippersclub voor Vlaardingse ondernemers. Olaf benadrukte zijn dankbaarheid voor alle steun en hulp van vrijwilligers en Vlaardingse ondernemers door de jaren heen. Het leveren en vervoeren van stelconplaten, bankjes, grondwerkzaamheden, bloembakken, een werkbank een torentje, de container, accu’s en kussens voor de sloepjes passeerden de revue. Het Ondernemersfonds heeft een financiële bijdrage geleverd aan de tillift. Deze lift helpt bezoekers die slecht ter been zijn, van de aanlegsteiger in de sloepjes.

Burgemeester Eenhoorn nam een moment om zijn complimenten te geven aan het bestuur en de vrijwilligers van de stichting. Het getuigt volgens de burgemeester van sterke samenwerkingen binnen Vlaardingen en tussen Vlaardingers, wat hem trots maakt.

Officiële opening

Het gezelschap bewoog zich na de toespraken richting de waterkant, waar de officiële opening plaatsvond. Burgemeester en secretaris van de stichting trachtten met een fles Vulcaan Hoogtij de Waterpoort te “dopen”, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De secretaris nam na een aantal pogingen tot het breken van de fles het woord om alsnog de Waterpoort officieel als geopend te verklaren!

Categorieën: Uncategorized