Alweer voor de vierde keer werd het Groot Vlaardings Kinderdictee georganiseerd door Rotary Vlaardingen. Vanwege de corona-uitbraak, werd de finale helaas uitgesteld naar afgelopen woensdag 30 juni. In samenwerking met scholen, vrijwilligers en sponsoren worden de groepen 7 en 8 jaarlijks betrokken bij het Kinderdictee. We blikken terug met Gerrit van Toor, van sponsor Vlaardingen Partners.

“In Vlaardingen kampen ongeveer 15.000 inwoners met laaggeletterdheid. Daardoor kan het zijn dat deze inwoners niet geheel mee kunnen draaien in de maatschappij. Vlaardingen Partners vindt het belangrijk om dit thema onder de aandacht te brengen. Via het Groot Vlaardings Kinderdictee kunnen kinderen van jongs af aan, spelenderwijs bezig zijn met taal. Ze worden in de vorm van een wedstrijdje op een leuke manier betrokken. De finale is helaas door de corona-uitbraak een jaartje uitgesteld, maar het is toch een feest geworden in de Stadsgehoorzaal!”

Groot Vlaardings Dictee
Op 11 november 2021 organiseert Rotary Vlaardingen het ‘Groot Vlaardings Dictee’. Een fundraising om de laaggeletterdheid in Vlaardingen te verminderen. Teams en individuen kunnen zich inschrijven met maximaal 10 personen. Doneren, net als Vlaardingen Partners, kan ook. Bekijk de website voor meer informatie: https://grootvlaardingsdictee.nl/.

Categorieën: Uncategorized