Laaggeletterdheid, ook in jouw bedrijf!

1 op de 6 Vlaardingers heeft moeite met lezen en schrijven. De kans is dus groot dat een van jouw medewerkers hier ook mee te maken heeft. Laaggeletterdheid is een thema dat niet voor iedereen aantrekkelijk klinkt. Voor mensen die er zelf mee te maken hebben, maar ook voor maatschappelijke organisaties en bedrijven is het een onderwerp dat lastig is en tot ongemakkelijke gesprekken kan leiden. Toch is het belangrijk om hierover te praten. Werknemers die worstelen met taal zijn namelijk vaker ziek, hebben meer last van stress en zijn minder productief.

Rotaryclub Vlaardingen werkt daarom samen met Bibliotheek De Plataan aan het verlagen van de laaggeletterdheid in Vlaardingen. Eén van de projecten in dat verband, is het jaarlijks terugkerende Groot Vlaardings Dictee. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor ondersteuning van diverse lokale taalprojecten. Vlaardingen Partners (gelieerd aan het Ondernemersfonds Vlaardingen) is een belangrijke sponsor van het Dictee en onderschrijft daarmee het belang van dit thema voor ondernemers.

Programma
Antwoorden op onderstaande vragen wil ik samen met jou tijdens de inspiratielunch op donderdag 18 november om 12:00 uur bespreken:

  • Over wie hebben we eigenlijk?
  • Heb jij in jouw bedrijf ook met laaggeletterden te maken?
  • Hoe herken je laaggeletterdheid in jouw omgeving en binnen jouw bedrijf?
  • Welke subsidies zijn er in de bestrijding van laaggeletterdheid voor jouw bedrijf?
  • En hoe kunnen we samen zorgen dat over vijf of tien jaar slechts 1 op 8 Vlaardingers laaggeletterd is?

Locatie: Madern International B.V. (Vikingbank 1, 3133KX Vlaardingen)
Datum: donderdag 18 november, 12:00 – 13:30 uur (voor lunch wordt gezorgd)
Aanmelden: Verplicht, vóór 15 november via b@debibliotheekdeplataan.nl.

Heb je een HR-medewerker en vind je het belangrijk om samen op deze lunch aanwezig te zijn? Meld jullie beiden aan.

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met coördinator basisvaardigheden Agnieszka van Maren (avanmaren@debibliotheekdeplataan.nl,
06-82493748).

Categorieën: Uncategorized