Donderdagavond werd de jaarlijkse Ledenvergadering van de GebiedsGebonden Organisatie Oostwijk, onderdeel van het Ondernemersfonds Vlaardingen, gehouden. Ongeveer 20% van alle WOZ-belasting betalende bedrijven’-niet-woningen’ in de Oostwijk (die de gelden bij elkaar brachten) was vertegenwoordigd, om met elkaar een puntige bijeenkomst te hebben waarin de Trekkingsgelden die de Oostwijk uit het Ondernemersfonds Vlaardingen terug ontvangt, werden verdeeld. In totaal werd er een kleine € 50.000,- verdeeld, welke voor dit jaar beschikbaar is.

Volgend voorjaar is de volgende vergadering waarbij opnieuw gelden kunnen worden toegewezen (ondernemers-oostwijk@ouwendijk.nl).

Behalve de traditionele besteding aan ‘hanging baskets’ aan de Schiedamseweg en Oosthavenkade, stukje Hoflaan en alle kruisingen van de wijk met de Westlandseweg, alsmede de jaarlijkse feestverlichting in de ‘donkere maanden’, werden ook bedragen uitgetrokken voor de belangenbehartiging door de IKV-Ondernemend Vlaardingen, voor het plaatsen van de inmiddels klaarstaande ‘meeting points’ (een moderne wijkaanduiding), een nog te plaatsen ‘buitentoilet’ voor invaliden en twee plasbakken (bedoeld voor de bezoekers aan park ’t Hof/Oranjepark met hoge nood) op het terrein bij het Pannekoekenhuis, en een feërieke boomverlichting van twee bomen langs de Oude Haven (nabij de Metrolijn, en als aanvulling op de drie eerder in de lampjes gezette bomen). Daarnaast wordt het aantal AED’s (automatische electronische defibrilator, waarvan er vorig jaar al drie werden aangeschaft) in de wijk uitgebreid om de nog ‘witte vlekken’ op te vullen, en werd een aantal projecten van wijkbewoners ter bevordering van de leefbaarheid in de Oostwijk met een bijdrage bedacht. Zo werden financiële bijdragen gereserveerd voor o.a. het 5e bankje van de Canon van Vlaardingen aan de Hoflaan, aldaar ook de opknap van het terrein van De Geuzen, vrieskast voor De Windwijzer, hondenuitlaat Van Leyden Gaelstraat, showkast Molen Aeolus etc.) en activiteiten in het stadspark.

De ongebruikte subsidie voor o.a. het Zomerterras (welke vanwege de Corona-perikelen een jaar opschuiven) werden toegezegd aan de promotie-activiteiten rond ‘Koop vooral lokaal’ welke de ondernemers in Vlaardingen moeten helpen om op een goede manier uit de ‘Corona-crisis’ te kunnen klimmen. Immers: wanneer die bedrijven het niet redden, dan zullen ook de Vlaardingse (sport-) verenigingen nauwelijks meer sponsors kunnen vinden. Kopen in Vlaardingen is dus van groot stedelijk belang!

Aan het einde van de geanimeerde avond kregen de aanwezigen nog een waardebon mee, te besteden bij het theater in de wijk: de Stadsgehoorzaal. Ook deze heeft het moeilijk om draaiend te blijven en kreeg daarom een extraatje vanuit de wijkkas. De avond eindigde met de oproep: Koop (vooral) lokaal!

Categorieën: Uncategorized