Citymarketeer Menno de Mol zet zich niet alleen in voor bezoekers en inwoners, juist ook voor bedrijven en het verbeteren van het economisch klimaat van Vlaardingen. We voelen hem in een flits-interview aan de tand over zijn plannen voor ondernemend Vlaardingen.

Wat gaat citymarketing in het algemeen voor ondernemers doen?
In het algemeen gaan we Vlaardingen op de kaart zetten bij bedrijven, bewoners en bezoekers. Hierbij werken we bijvoorbeeld concreet aan het verbeteren van de aantrekkingskracht en het imago van de stad. Het zorgen voor een toename van de aantal bezoekers aan de stad. Het aantrekken en behouden van talent, met name rond ‘Vlaardingen MBO-stad’. Vandaar ook de focusdoelgroep ‘Young professionals (20-35 jaar)’. En nog veel meer.

Waarvoor kunnen ondernemers terecht bij het infopunt?
Graag nodig ik de ondernemers van Vlaardingen uit om eens langs te komen op onze mooie locatie aan de Westhavenkade 53A. We hebben een lange vergadertafel waar op afspraak bijvoorbeeld vergaderd kan worden. Ook delen wij alles wat er in de stad te doen is, dus bijvoorbeeld folders of flyers kunnen gepresenteerd worden. Op korte termijn zal de herkenbaarheid als (toeristisch) infopunt verbeterd worden met sprekende beelden en ‘i -logo’. Het is een locatie in ontwikkeling!

Zijn er concrete projecten voor ondernemers waar je mee bezig bent of in de toekomst uit wilt rollen?
Sinds 1 mei ben ik gestart als directeur-bestuurder van Vlaardingen Partners. Begin juli is het Infopunt geopend waar veel voorbereiding in heeft gezeten. Vanaf heden zijn we dus met een fysieke locatie al een stuk zichtbaarder als citymarketing organisatie. Op het moment van schrijven ben ik druk bezig met het vormgeven van de organisatie. Het ziet er naar uit dat we al in augustus op goede sterkte zijn en kunnen starten met concrete projecten die de ondernemers ten goede komen. Een concreet voorbeeld is de introductie van een ‘Vlaardingse cadeaubon’. Voor de langere termijn beginnen we deze zomer met de positionering van de MBO-opleidingen in Vlaardingen en alles wat daarbij komt kijken. Er staan nog veel meer projecten in voorbereiding en daarover gaan wij ondernemend Vlaardingen proactief informeren.

Leuk aanbod voor ondernemers!

Wil je eens een keer in een andere omgeving vergaderen? Dat kan bij het Infopunt Vlaardingen. Vlaardingen Partners biedt bedrijven aan om buiten de openingstijden gebruik te maken van de prachtige locatie. Je kunt hier met maximaal 12 personen vergaderen.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar:

Categorieën: Uncategorized