Met de aansluiting van de laatste strengen elektra is donderdagmiddag de laatste hand gelegd aan de Feestverlichting aan de Schiedamseweg. Kondigde het bestuur van het Ondernemersfonds Oostwijk in april na haar ledenvergadering al aan dat de verlichting besteld ging worden: deze week werden de 8 bogen aangebracht, zodat ook de kop van de Schiedamseweg eenzelfde uitstraling kreeg als de Korte Hoogstraat in het centrum.

Naast diverse activiteiten en bijdragen van het fonds binnen de kring van ondernemers in de Oostwijk, wordt ook de sfeer in de wijk niet vergeten. Zo zorgde de groep deze zomer voor een fleurrijk aanzicht door het ophangen van ‘hanging baskets’ aan de Schiedamseweg, Hofsingel, Oosthavenkade en bij de ingangen van de Oostwijk (rond de molen, de Hoflaan, station Oost en de spoorovergang bij de sluis).

Billitonlaan
Overigens wordt niet alleen de Schiedamseweg dit jaar (na afwezigheid van een aantal jaar) weer in de feestverlichting gezet: ook de Billitonlaan is deze maand voor het eerst door het Ondernemersfonds Indische Buurt in de feestsfeer gebracht. Dankzij de inspanning van José Vrijdag (kapsalon José) die momenteel echter ernstig ziek is, werden in de afgelopen jaren plannen voor het aankleden van de Billitonlaan gemaakt. Na enkele jaren ‘opsparen’ van de bijdragen uit het (centrale) Ondernemersfonds Vlaardingen, is er nu een twaalftal ornamenten aan de luifels van de drie winkelblokken aangebracht, die ook hier de sfeer verhogen. Het nieuwe bestuur van de laan, o.l.v. Wico Verhagen (van ‘uw vve-bestuurder’) heeft nu de ideeën van José tot uitvoering gebracht.

Winkelcentra-verlichting
Overigens dragen ook andere wijk-ondernemersfondsen (waarvoor de gelden worden bijeengebracht door een kleine opslag op de WOZ-belasting voor niet-woningen) hun steentje bij aan het sfeervol winkelen in de winkelcentra, o.a. met de feestverlichting en met de flower-basket-acties in de afgelopen zomer-periode. Eén van de doelen van het Vlaardingse Ondernemersfonds is dan ook om de ‘free-riders’ (ondernemers die niet mee-betalen maar wel mee-profiteren) uit te schakelen en daarmee de winkeliers- en ondernemers-verenigingen meer mogelijkheden te geven om sfeer en kwaliteit te verhogen.

Categorieën: GGO's