De Vlaardingse Oostwijk is opnieuw ‘in het nieuw’. Het meest opvallende is de bloemen-pracht, welke kort geleden aan de lantarenpalen in de wijk zijn opgehangen: aan de Oosthavenkade, de Schiedamseweg, stukje Hofsingel (nabij Pannenkoekenhuis) en voorts bij de vijf ingangen van de Oostwijk: nabij station Oost, de Julianasingel, Hoflaan, Kortedijk en Delftseveerweg, op de kruisingen met de Schiedamsedijk.

Al deze fleurige hanging baskets zijn gefinancieerd door het Ondernemersfonds Oostwijk, wat alle bedrijven in het gebied van postcode 3134 omvat. De baskets worden vóór de winter weer weggehaald, om dan plaats te maken voor sfeerverlichting, die zal aansluiten bij het Ondernemersfonds Centrum (Winkelgebied Stadshart).

Daarnaast maakt het fonds Oostwijk zich op om (hopelijk nog dit najaar) bij enkele van de wijk-ingangen als hierboven genoemd (én nabij de metro-spoorovergang bij de Oosthavenkade) een aantal aantrekkelijke bankjes te gaan plaatsen, met toepasselijke verlichting welke door zonne-energie wordt opgewekt. Contacten daarover zijn met de gemeente lopende.

Ten slotte is het bestuur van Ondernemersfonds Oostwijk deze maand uitgebreid met twee nieuwe ondernemers: Bastiaan van der Heijden (Gerechtsdeurwaarders Van Houwelingen & Partners) en Robert van Marwijk (De Hypotheker), zodat het bestuur weer op sterkte is. De andere leden zijn René van de Veen (Kinderopvang Ot en Sien), Frans van Brederoode (adviesbureau), Bob Meulendijk (Zonnepanelen Vlaardingen) en secretaris Arie Ouwendijk (oostwijk@ouwendijk.nl).  Zij zijn allen aanspreekbaar voor ondernemers in de wijk, die een goed en uitvoerbaar idee hebben om het ondernemersklimaat in de Oostwijk nog verder te vergroten.

 

Foto’s: Ook het begin van de Oosthavenkade opgefleurd

Categorieën: GGO's