Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vergadering GGO Broekpolder

dinsdag 24 mei 2022 | 19:30 - 20:30

Het is al weer enige tijd geleden dat wij bij elkaar hebben gezeten voor wat betreft besteding van ons trekkingsrecht vanuit het ondernemersfonds. Inmiddels is er weer een mooi bedrag opgebouwd dat we kunnen besteden voor projecten die wij met elkaar bepalen. Het bedrag dat voor ons gereserveerd is € 14.535,-. Uit voorgaande jaren resteert nog een geoormerkte reservering van ca. € 2.500,- onder andere voor het logo/kunstwerk bij de entree van de Broekpolder. Per saldo kan derhalve een bestemming gegeven worden aan projecten met een totaalbedrag van ca. € 12.000,-.

Om hier een juiste besteding aan te geven zou de ondernemersvereniging Broekpolder graag dinsdag 24 mei om 19:30 uur op locatie Polderpoort met jullie dan wel een afgevaardigde van de vereniging willen overleggen en stemmen om gezamenlijk te bepalen waar we deze gelden aan gaan besteden. Doel is om gelden te schenken aan doelen die recht doen aan de ontwikkeling van de Broekpolder. Reeds ingediende projecten zijn:

 

1. Bestuur stichting Klauterwoud
Er is een totaalplan geschreven door stichting Klauterwoud waar ze vooral het samenspelen van kinderen met en zonder beperking mogelijk willen maken. Voor dit plan hebben ze van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. € 60.000,- gekregen, en nog eens € 60.000,- waar ze cofinanciering bij moeten zoeken. Dus elke donatie wordt door het Fonds verdubbeld. Op korte termijn willen ze de moeilijk begaanbare knuppels van de knuppelbrug vervangen door duurzaam hout waar je ook met een rolstoel over kan, en een overgang naast de stapstenen in de kreek maken. Dat zijn forse bedragen waar ze de cofinanciering nog niet helemaal rond hebben. Als de ondernemersvereniging Broekpolder liever een kleiner opzichzelfstaand project mogelijk wil maken kan dat natuurlijk ook. In het plan zit ook langs de rondgaande padenstructuur een spannende formatie klimkeien waar je toch ook met een rolstoel een uitdaging hebt door er tussendoor te laveren. Dit onderdeel zit in onze begroting voor € 5.000,-.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op: https://www.broekpolder-vlaardingen.nl/klauterwoud

Voorstel bestuur om hier € 3.000,- voor vrij te maken. Middels co financiering kan de stichting de padenstructuur dan laten uitvoeren.

 

2. Stichting Mountainbike Broekpolder
Sinds begin 2022 zijn de vrijwilligers die de afgelopen 10 jaar de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen voor het onderhoud van de MTB baan verenigd in een stichting. Deze zeer actieve groep vrijwilligers hebben dringend extra gereedschappen nodig voor onderhoud van de baan en tevens materialen om de bikeparken maar ook het parcours te onderhouden en te verbeteren. een donatie zou hier enorm bij helpen.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op: https://www.mtbvlaardingen.nl/

Voorstel bestuur om hier € 3.000,- voor vrij te maken.

 

3. Met zorg in beweging
Vorig jaar is het project “Met zorg in beweging” opgestart. Dit project heeft er o.a. voor gezorgd dat meer dan 100 oudere zorgbehoevenden vanuit de Vlaardingse zorginstellingen met de elektrische sloepen van de stichting Waterpoort een geweldige vaarbeleving konden meemaken op de Vaart en de Vlieten. Stichting Waterpoort heeft in 2020 de beschikking gekregen over een tillift waarmee hulpbehoevenden (rolstoelgebruikers in de sloepen getild konden worden). Dit alles wordt gefaciliteerd door de vrijwilligers van Stichting Waterpoort. Ondanks dat dit een overweldigend succes is en het project de aankomende jaren wordt voortgezet ligt er de vraag om een sloep met specifieke stoelen aan te schaffen omdat de huidige sloepen geen ondersteuning hebben voor de ouderen in de rug. Hier is een bijdrage (aangepaste sloep met hoge rug en speciale fauteuils) van € 50.000,- voor nodig. Inmiddels hebben Schiedam Vlaardingen Fonds en de Groot Fonds enthousiast gereageerd en hun bijdrage toegezegd. Gat dat momenteel nog gedekt moet worden is zo’n € 10.000,-. Alle beetjes die dit gat kunnen dichten helpen.

Meer informatie over dit project vind u op: https://www.metzorginbeweging.nl/
Impressie vaarbeleving: https://www.youtube.com/watch?v=hohyZPkmrlA

Voorstel bestuur om hier €3.000,- aan bij te dragen.

 

4. Signing Broekpolder (vlaggen)
Bij vorige vergaderingen is aangekaart om ook iets te doen aan de signing (vlaggen) in de Polderpoort om zo een betere herkenbaarheid van de Broekpolder te realiseren. Graag wisselen we tijdens de bijeenkomst van 24 mei onze gedachte met jullie hierover.

Voorstel bestuur om hier € 3.000,- aan bij te dragen.

Hebben jullie ook nog leuke ideeën laat dit dan even voor 10 mei weten via olaf@sportcentrumvlaardingen.nl dan nemen we deze mee in de agenda.

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 mei 2022
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Polderpoort
Watersportweg 11
Vlaardingen, Zuid Holland 3138 HD Nederland